Het fijnste plekje in huis

Slaapkamer-interieur-lamp-verlichting-(1)

De slaapkamer! Het meest relaxte plekje in huis. Maar… als het op inrichten aankomt vaak een hele uitdaging. Kies jij voor een romantische setting of juist voor een Scandinavische inrichting? Een slaapkamer is op diverse manieren in te richten. Ik help je graag verder! Wat is er fijner dan in slaap vallen in een sfeervolle omgeving?

Waar begin je?

Laten we beginnen bij de basis. Kies 3 kleuren lampen uit, bijvoorbeeld: gele lampen, groene lampen of oranje lampen. Dit zorgt voor rust in de slaapkamer. Houd je van lichte of juist donkere kleuren? Lichte kleuren geven de ruimte rust en een clean gevoel. Landelijke, industriële en strakke stijlen zijn goed te combineren met lichte kleuren. Donkere kleuren creëren een comfortabele en stijlvolle slaapkamer. Bohémien, klassiek en chique zijn juist stijlen waar veel donkere kleuren naar voren komen.

Creëer sfeer met verlichting

Wil je naast het slapen ook relaxen in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat je de juiste verlichting ophangt. Lampen zijn een belangrijk element in jouw slaapkamer. Een goed begin is om basisverlichting in je slaapkamer te hebben. Een plafondlamp bijvoorbeeld. Lees je ’s avonds nog vaak in bed? Dan is een lampje op je nachtkastje handig! Of heb je geen ruimte voor een nachtkastje? Dan is de witte vloerlamp de oplossing. Kom helemaal tot rust met sfeerverlichting. Dit creëert automatisch een warm en gezellig effect; omdat deze lampen vaak dimbaar zijn.

Hoe maak je een slaapkamer gezelliger?

Accessoires mogen natuurlijk niet missen in jouw slaapkamer. Poefjes, diverse sierkussens en een kledingrek zijn onmisbaar in de slaapkamer. Mooie illustraties en quotes zijn ook niet te missen. Welke accessoires vind jij het leukst?

De slaapkamer is dé plek om helemaal tot rust te komen. Het is aan jou hoe je hem aankleedt en inricht. Hier zijn namelijk veel verschillende manieren voor. En? Ben je nu van plan om je slaapkamer anders in te richten? Of ben je tevreden over je slaapkamer? Naar welke stijl gaat jouw voorkeur uit?

Lees ook: 5 tips Feng Shui Slaapkamer