De kinderkamer van nu!

Auto-kinderlampje-blauw

Het is belangrijk dat jouw kind een toffe slaapkamer heeft waar hij/zij zich thuis voelt. Aspecten die centraal staan binnen een kinderkamer zijn rust en een speelse inrichting. Hoe je hem inricht is helemaal aan jou! Maar welke verlichting heb je nou precies nodig? En hoe kun je de kamers het best stijlen? Lees gauw de blog voor tips!

Jongens- en/of meisjeskamer

Tussen een jongens- en meisjesslaapkamer zit een wereld van verschil. Niet alleen de kleuren die het verschil doen maken, maar ook de accessoires en het speelgoed wat er rond slingert. Jongens willen een stoere kamer terwijl meisjes het liefst zo veel mogelijk poppen en knuffels op hun kamer hebben. Jongens willen voornamelijk stoere kleuren (lampen) in hun kamer. Maar wat zijn nou precies stoere kleuren? De combinatie van paars gekleurde lampen en blauw gekleurde lampen bijvoorbeeld. Een houten kist en een metalen bureau passen perfect binnen deze kamer. Ik zie het al helemaal voor me. Jij ook? Bij meisjes ziet het er natuurlijk heel anders uit, wat logisch is! Kies voor de combinatie van roze gekleurde lampen en wit gekleurde lampen. Toch een wat stoerdere dochter? Combineer dan roze en legergroen of juist mintgroen en donkergrijs met elkaar.

Verlichting in de kinderkamer

Naast dat de slaapkamer er leuk uitziet en je kind er lekker kan spelen is het ook belangrijk om de juiste verlichting te hebben! Het is niet alleen praktisch, maar een slaapkamer wordt hierdoor nóg mooier en niet te vergeten: gezelliger. Zo zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden. Als kind zijnde ga je door veel verschillende levensfases. Je ziet vaak voorbij komen dat kinderkamers regelmatig worden aangepast. Een flexibel lichtplan lijkt mij dus wel handig! Prioriteit nummer 1: voldoende stopcontacten! Op deze manier kun je de lampen vaak verplaatsen. Plaats bijvoorbeeld een lamp van steen in de hoek van de kamer en een papieren lamp op het bureau of het nachtkastje. Deze lampen zijn gemakkelijk te vervangen als jouw zoon of dochter toe is aan iets anders. Wij hebben veel toffe kinderlampjes in het assortiment, zo ook een autolamp of een schaaplampje. Het is hierdoor niet alleen verlichting, maar ook een accessoire. 2 in 1 dus, mooi makkelijk! Algemeen bekend is dat kinderen vaak worden voorgelezen of zelf lezen. Het is belangrijk dat een lampje dicht bij het bed staat, zodat zij hem zelf uit kunnen doen. Is jouw kind bang in het donker? Dan is dimbare verlichting dé ideale oplossing. Jouw zoon of dochter hoeft op deze manier nooit meer bang te zijn!

De perfecte inrichting

Wat is nou precies de perfecte inrichting voor een kinderkamer? Voor iedereen is dit natuurlijk anders! Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal basis accessoires en meubels. Zoals een plekje waar zij kunnen spelen en/of lezen. Plaats hier een vrolijke vloerlamp Plaats hier een vrolijke vloerlamp of tafellamp bij in een opvallende kleur. Denk hierbij aan een roze tafellamp of zilveren tafellamp. Kies daarnaast voor speels behang. En niet te vergeten: opbergmanden. Erg handig voor die berg met speelgoed! Tot slot maakt verlichting de kamer helemaal af. Kies dus de leukste lampjes uit. Maak zelf de keuze of je voor een vloer- tafel- wand- of een hanglamp kiest. Een combinatie kan natuurlijk ook! Op welke manier zou jij de kinderkamer inrichten?

Tip lees ook: Welke lampen zijn veilig voor kinderen?

Kortom, voor kinderkamers zijn ontzettend veel verschillende inrichtingen te bedenken. Het is maar net van welke kleuren en welke stijlen jij houdt. Vergeet niet dat het gaat om de slaapkamer van jouw zoon/dochter. Welke kleuren zien zij het liefst terugkomen in hun kamer? Voor welk soort verlichting zou jij kiezen? Ps. kijk voor meer kinderlampjes op onze site onder de categorie kinderlampen!