✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

De mooiste merken..

Elk jaar herzien designers en producenten van verlichting hun aanbod en brengen nieuwe ontwerpen op de markt. De laatste jaren zien we dat er verschillende woonstijlen trendy zijn. We zijn niet meer gebonden aan één bepaalde stijl. Het voordeel is dat je in je verlichting een enorme creativiteit kwijt kunt en je vindt gegarandeerd altijd de geschikte verlichting.


Voor elke stijl een andere verlichting

Er zijn een paar trends en bijhorende richtlijnen die je best in acht neemt als je tot een mooi geheel in je woning wilt komen. We geven graag een paar voorbeelden. De Scandinavische stijl gebruikt veel houten armaturen en stoffen lampenkappen. Dit zien we ook in de landelijke stijl. Deze is dan weer wat robuuster dan de Scandinavische stijl en we vinden hier de stallampen en scheepslampen. De industriële lampen zijn heel erg stoer en zijn vervaardigd uit metaal, ruw hout en dik glas. Moderne lampen en draadlampen stralen verfijndheid uit. Dit vinden we ook bij design lampen, hoewel daar eerder stoere lampen te vinden zijn. Houten lampenkappen zijn vrij nieuw in de wereld van de verlichting. Zij brengen een warme sfeer. Koperen en Oosterse lampen brengen een feeërieke en mysterieuze toets in huis. Eens je voor een bepaalde stijl gekozen hebt, hou je er dan aan voor je totale verlichting. Door elkaar gemengde stijlen staan gauw slordig en stijlloos. Bij verlichting gaat het om herkenningspunten in je huis te creëren. Op die manier krijg je een soort van thuis-gevoel. Het toont dat je zorg besteedt aan je interieur.


Verschillende parallelle woontrends

Woontrends lopen vaak naast mekaar. Zo heb je bijvoorbeeld de trend van 'terug naar de natuur'. Hierbij sluiten houten lampen en ronde vormen perfect aan. Een andere woontrend is 'terug naar het verleden'. Hier vinden we de vintage en industriële lampen. Ze creëren een nostalgisch gevoel. Een derde woontrend is 'het cocoon-gevoel'. We willen van ons huis een thuis maken waar het heel gezellig is en waar we ons terugtrekken na een drukke dag. Hiervoor kiezen we klassieke en landelijke lampen of de Oosterse lampen. Een andere trend is de drang naar 'duurzaamheid'. Deze vertaalt zich in houten lampen, koperen lampen of lampen die we recupereren (industriële lampen bijvoorbeeld). Als je het uitgebreide aanbod hier bekijkt, merk je dat eenzelfde lamp in verschillende trends kan thuishoren. 


Woontrends volgen?

Het is niet eenvoudig om op de voet de woontrends te volgen. Gelukkig blijven nieuwe stijlen een lange periode meegaan. Zo kun je er zeker van zijn dat de verlichting die je nu aankoopt, nog voor een hele tijd trendy zal zijn. Als je je totale verlichting wenst te veranderen, kies dan bijvoorbeeld eerst de grote stukken voor de centrale lichtpunten (hanglampen bijvoorbeeld), en vul dan stelselmatig aan met bijkomende verlichting zoals wandlampen, staanlampen en tafellampen. Verlichting is net als kleding: je hoeft niet elk jaar nieuwe kleding aan te kopen. Voorzie een aantal degelijke basisstukken en vul aan met kleinere stukken die je makkelijk combineert en onderling verwisselt.