✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

Bronzen lampen

Showing 1-36 of 64 products

  1. 1
  2. 2

Brons is een kleur die door veel mensen geassocieerd wordt met warmte. Dat maakt het een uitstekende kleur om te combineren in elke woonstijl. Je kan het zelf zo klassiek of industrieel maken als je wilt. Bij een robuuste inrichting kan je de lamp brons en vintage accessoires toevoegen om je interieur eigenzinnig te maken. Binnen een klassieke setting kan je werken met een bronzen lamp en kersenhouten items. Een interieur met karakter, dat wil toch iedereen?

Bronzen lampen zijn krachtpatsers!

Brons is een legering, oftewel samensmelting, van metaal en tin.  Het is een vaste oplossing tussen twee of meer metalen die samengesmolten zijn, waardoor er een nieuw materiaalsoort ontstaat. Brons werd vroeger ingezet ter vervanging van steen. Het is namelijk een soort materiaal die taai en corrosiebestendig is. Je kan wel stellen dat bronzen lampen sterk zijn, dat komt door de toevoeging van tin. Een andere manier om bronzen lampen te laten ontstaan is door metaal te spuiten in een bronskleur. Die techniek ziet er als volgt uit: het staal wordt bedekt met een laag messing, vervolgens gaat het armatuur een chemisch proces in. In dit proces word het exemplaar gebronsd. Zo zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van bronzen lampen. Ga je voor een glimmend exemplaar? Of wil je liever een armatuur met een antieke look?

Eigen touch en een vleugje romantiek

Brons is net als staal een metaalsoort die vrij eenvoudig combineert in huis. Zoals al eerder vermeld past het goed binnen diverse woonstijlen. Tegenwoordig sluit de bronzen lamp goed aan op de bronzen en gouden trend die gaande is. Met een doorleefde look kan je elke ruimte een eigen touch geven of een vleugje romantiek toevoegen. Kleuren die goed samen gaan met de bronze lamp zijn pasteltinten, zwart en wit. Het zorgt voor een dynamisch contrast en versterkt kleuren.

Welke bronzen lamp past in jouw interieur?

Allereerst is het van belang om vast te stellen wat de functie is van de verlichting. Heb je leeslicht nodig? Of wil je een lamp brons ter decoratie? Ben je op zoek naar een staand armatuur of neig je naar bronzen lampen voor aan de muur? Op basis van het wensenlijstje kan je op zoek gaan naar jouw geschikte bronze lamp! Binnen ons assortiment is er voldoende keuze. Welke lamp brons is jouw favoriet?